Uusi Popup-koulu on julkaistu

Alkuvuoden päivitysvuoron on saanut popup-koulu. Syksyn kokeilujen pohjalta verkkosivuun katsottiin aiheelliseksi tehdä muutamia parannuksia. Popup-tapahtuman organisointi on varsin työläs juttu, joten tavoitteena on ollut keventää etenkin organisoijien työtaakkaa. Samalla konseptin nimi on muutettu virallisesti Popup-kouluksi, jolla koulut ovat lähes poikkeuksetta ovat toimintansa nimenneet.

popup

Popup-koulun verkkotyökalu on ennen kaikkea organisoimisen työkalu. Siitä on apua etenkin suuren osallistujajoukon järjestelyssä. Popup-päivien lisäksi verkkosivua voi käyttää muuhunkin järjestäytymiseen. Lisäksi verkkosivulle on haluttu tuoda viestinnällistä arvoa.

Tästä eteenpäin sivusto kertoo mm., millaisia vaiheita tapahtuman tekemiseen liittyy ja missä vaiheessa milloinkin ollaan menossa. Lisäksi sivustolle on tehty uusi ilmoittautumisjärjestelmä, joka toimii eräänlaisen ostoskori-analogian pohjalta. Näin ilmoittautumisen uskotaan olevan entistä selkeämpää ja käyttäjävirheiden (eli organisointitiimin korjaustöiden) määrän vähenevän. Opettajille on myös tarjolla nimilistat omien oppilaiden ja pajojen ilmoittautumisista. Jos isompia yllätyksiä ei tapahdu, verkkotyökalu on pientä viimeistelyä vaille valmis YKÄ-hankkeen osalta.

Arabian peruskoulu on tekemässä jo toista Popup-päiväänsä. Iloksemme koulu suostui jälleen koekaniiniksi ja sivuston päivitys tehtiin kesken heidän valmistelujaan. Pienen säätämisen jälkeen homma on päässyt jatkumaan ja toistaiseksi kaikki on edennyt ilman ongelmia. Arabian kokemukset ovat joka tapauksessa arvokkaita arvioitaessa uutta työkalua.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.