Klaffi-videokilpailun satoa

 

Klaffi on Turun koulujen ja oppilaitosten oma videokilpailu, jossa etsitään Turun parasta oppilastyönä toteutettua videota. Kilpailussa on kolme eri sarjaa: elokuva, opetusvideo ja animaatio. Klaffi-kisaan on voinut osallistua kuka tahansa Turun koulussa tai oppilaitoksessa lukuvuonna 2013 – 2014 opiskeleva oppilas, opiskelija tai korkeintaan 4-henkinen oppilasryhmä. Kullekin ikäryhmälle on oma sarjansa.

Kilpailutyöt piti jättää sisään marraskuun loppuun mennessä ja ne ovat nyt katsottavissa Tuubista. Käy äänestämässä suosikkiasi!

Miten Turun paras video valitaan?

Jatkoon menevät työt valitaan sen perusteella, paljonko tykkäyksiä videot ovat saaneet 31.1.2014 mennessä. Jatkoon valitaan eniten tykkäyksiä saaneet kymmenen kilpailutyötä jokaisesta sarjasta/ikäryhmä. Työt menevät kunkin ikäryhmän oman raadin käsittelyyn. Raadin äänestyksen perusteella valitaan kolme työtä jokaisesta sarjasta maaliskuussa järjestettävään Klaffi-gaalaan.

Mitä töiltä odotetaan?

Kilpailuun osallistuvan työn täytyy kokonaisuudessaan olla oppilaan käsialaa, ja se saa olla korkeintaan 3 minuuttia pitkä. Opettaja on saanut ehdottaa ideoita, neuvoa editoinnissa ja olla etenkin pienten kilpailijoiden apuna teknisissä asioissa. Opettaja ei kuitenkaan saa olla vastuussa työn sisällöstä ja toteutuksesta. Työ on siis saanut jäädä rosoiseksi eikä teknisen toteutuksen taso ole se tärkein arviointikriteeri.

Työn täytyy kaikilta osiltaan kunnioittaa tekijänoikeutta, eli esimerkiksi kuvien ja musiikin osalta tulee joko käyttää cc-lisenssillä julkaistua tai itse tehtyä materiaalia. Kaikilla kilpailutöissä mukana olevilla tulee olla lupa kuvan, nimen ja oppilastyön julkaisemiselle.

Klaffi_Videokisajuliste

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.