Mustakiven pelikerho: toinen kokeilu

Kouluilla käydessä tulee useimmiten kerrottua myös pelitoiminnasta, jota iNNOSTU-verkoston kanssa ollaan pyritty käynnistämään. Talven mittaan valinnaisaine- ja kerhomuotoisia kokeiluja onkin lähtenyt liikkeelle useassa koulussa. Mediakeskuksen opettajien täydennyskoulutuspilotti alkaa selvästi myös levittää peli-ilosanomaa.

Yksi pelitoimintaa kokeilleista kouluista on Mustakiven ala-aste, jossa opettajatiimi innostui talvella tekemään viiden kerhokerran kokeilun. Apua kerhon vetämiseen löytyi Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteenlaitokselta. Talven kokeilu onnistui erinomaisesti ja siitä innostuneena opettajat päättivät toteuttaa kerhon uudelleen. Tänään oli toisen kerhojakson viimeinen kerta. Kokemus oli jälleen ollut erinomainen. Pelien taso tuntui nousseen ja erityisesti opettajien osaaminen pelikerhon ohjaamisessa oli kasvanut huimasti. Oma osaaminen alkaa selvästi kantaa.

Pelitoiminta on kouluissa selvästi nousussa. Opetusvirastollakin on viritteillä uusia peleihin, pelaamiseen ja pelipedagogiikkaan liittyviä kehittämisprojekteja. YKÄ-hankkeen osalta Mustakiven kokeilu on johtanut uusille kiinnostaville poluille. Koulu hyppäsi mukaan Lasten tilastollinen vuosikirja -projektiin oman pelikonseptin kera!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.